Viața la țară, ca afară!

Rețele de gaze, canalizare și apă funcționale

De 10 ani vedem doar promisiuni goale și țevi îngropate degeaba. Comuna noastră are nevoie de rețele de gaze naturale, de canalizare și de apă curentă așa cum au deja majoritatea comunelor vecine.

Aceste investiții pot fi făcute cu ajutorul fondurilor europene și ar reduce costurile locuitorilor comunei cu încălzirea pe gaz în loc de lemne și cărbuni sau vidanjarea fosei la câteva luni, ar crește confortul și igiena în locuințe, școli, dispensare și restul instituțiilor.

În același timp, ar crea condiții civilizate tinerilor care doresc să se stabilească într-o comună apropiată de capitală așa cum se întâmplă în Dragomirești și Joița și ar deveni atractivă pentru investitori.

Prin lipsa atragerii și încurajării inițiativelor private locale, comuna noastră e dependentă de bugetul central.

Comuna Ulmi are un potențial uriaș de dezvoltare și creare de locuri de muncă pentru locuitorii săi. Fiecare sat al comunei poate beneficia de investiții locale care să angajeze, să producă și să aducă plus-valoare zonei. De la mici fabrici și hale logistice așa cum sunt în Bolintin-Deal și Joița, până la turism agricol pentru locuitorii capitalei, ferme, procesarea alimentelor și panificație din materii prime produse tot local, avem o șansă de a deveni un punct economic important în județ și în piața de desfacere din capitală.

Noi putem negocia onest cu investitorii, le putem asista și facilita începerea activităților, precum și asigura forță de muncă locală, din locuitorii comunei.

Vom face de asemenea pașii necesari pentru instalarea unui bancomat în comună.

Agricultura și zootehnia sunt o parte importantă din viața locuitorilor comunei Ulmi. Mulți dintre consăteni au lucrat sau încă mai lucrează în agricultură, produc în propriile gospodării fructe și legume sănătoase, flori, lapte, ouă și alte produse de origine animală și toți ar avea nevoie de o piață locală unde să își vândă produsele și prin care să își asigure un venit decent.

Candidații noștri vor sprijini micii producători în eliberarea certificatului de producător și comercializarea produselor într-o piață locală, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la piețele și târgurile din Bolintin-Vale sau Bolintin-Deal.

Vom acorda de asemenea subvenții pentru înființarea solarelor de legume, flori, ale culturilor de pomi sau plante fructifere, depozite frigorifice, silozuri, mici ferme și achiziționarea utilajelor necesare.

Toți am avut o problemă medicală în afara orelor de program ale dispensarelor, care a necesitat o consultație sau un tratament la o altă unitate. Cel mai des am urcat în mașină și am plecat spre București.

Dorim să înființăm în comună un centru medical de permanență, unde să poată fi acordate consultații și tratate la orice oră urgențele ușoare atât ale copiilor cât și ale celorlalți locuitori ai comunei. Proiectul poate fi realizat în întregime cu fonduri europene.

Vom moderniza de asemenea dispensarul Trestieni, tot cu ajutorul fondurilor europene.

Mulți dintre tinerii părinți ai comunei lucrează și au nevoie de ajutor cu copiii în timpul serviciului.

Prioritățile noastre în domeniul educației sunt înființarea unor creșe și a unor before/after school, în care părinții să-și poată lăsa copiii în siguranță, iar cei mici să se joace, învețe sau să se odihnească împreună.

La fel de importantă este aducerea școlilor actuale în secolul XXI din toate punctele de vedere, nu doar o văruială și o mașină de lemne de sobă înainte de începerea anului școlar. Este nevoie de lucrări de consolidare, de încălzire centralizată și climatizare, de laboratoare în care copiii să învețe aspectele practice (și distractive) ale unei materii, de sisteme de predare moderne, de curți îngrijite, de terenuri și săli de sport dotate. Vom iniția programul „O masă caldă” în școlile comunei.

Vom susține, de asemenea, un proiect pentru gratuitatea transportului pentru elevii de liceu și studenții din comună.

Prioritatea noastră în domeniul infrastructurii este construirea unui drum expres Icoana – Trestieni până la ieșirea A1 Bolintin-Deal, care să deservească atât locuitorii satelor Icoana, Trestieni, Căscioarele și Drăgăneasca, cât și să faciliteze accesul pentru investitori în zona acestor sate.

Ne dorim să întreținem drumurile din comună conform standardelor, fără asfalt prin care ies buruienile sau se desprinde și crapă la prima ploaie. Marcajele, indicatoarele rutiere și limitatoarele de viteză trebuie efectuate și întreținute corespunzător pentru siguranța tuturor participanților la trafic, având câteva accidente grave în ultimii ani pe raza comunei.

În paralel trebuie executată și amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete și rigole pentru drenarea apelor pluviale. Se vor putea astfel deplasa în siguranță copii pe biciclete, bătrâni sau mame cu cărucioare pe lângă care nu vor mai trece vehicule de multe ori la viteze peste cea legală. Rigolele vor asigura preluarea unei cantități mari de apă, îndepărtarea ei de curțile și casele oamenilor și deversarea în siguranță în zone fără risc de inundație.

Ne propunem legarea tuturor satelor comunei de București prin asigurarea unor soluții de transport în comun, soluții care să ofere siguranță și confort călătorilor. Atribuirea licențelor de transport trebuie să fie facută transparent, în urma unor licitații corecte.

În acest moment, cetățenii nu pot trimite ușor o cerere sau să sesizeze o problemă către Primărie – o groapă periculoasă în asfalt, un bec ars la iluminatul stradal, un indicator deteriorat sau încălcarea unei legi. Vrem să schimbăm asta prin intermediul unui site de Internet și folosirea în mod preponderent a email-ului și rețelelor sociale în relația cu oamenii, iar Primăria să devină o instituție care să lucreze cu și pentru locuitorii comunei.

Ședințele de consiliu local trebuie să fie anunțate din timp pe toate platformele online, transmise tot online și să fie accesibile tuturor, iar locuitorii să poată pune în dezbatere nevoile lor locale și cere informații direct celor responsabili din Primărie.

Vom înscrie comuna noastră în platforma ghiseul.ro pentru a facilita plata taxelor pentru cetățeni, direct de pe calculator sau telefon de oriunde se află.

Încă de la înființare, societatea creată de Primărie pentru colectarea gunoiului menajer funcționează în pierdere, iar calitatea serviciilor lasă de dorit. În prezent, locuitorii nu au nicio soluție pentru colectarea anumitor categorii de gunoaie (recipiente de vopsea, moloz, resturi vegetale, etc). Ce ar trebui să facă cu ele?

Vom înființa zone de depozitare speciale în care cetățenii să ducă aceste deșeuri și de unde să fie colectate, vom eficientiza activitatea acestei societăți precum și contractele acesteia cu gropile de gunoi.

În comuna Ulmi nu s-au accesat fonduri europene pentru dezvoltarea profesională și încă sunt locuitori care nu au o calificare şi sunt încadraţi ca necalificaţi.

Prin programele de formare profesională susținute de Primărie prin intermediul fondurilor puse la dispoziție de Comisia Europeană, vom ajuta locuitorii să obţină o calificare şi să se poată angaja pe un post mai bine plătit în diverse domenii: mecanic, electrician, instalator, economist, contabil şi altele.

Legea nr. 15/2003 le acordă tinerilor între 18 și 35 de ani dreptul la primirea în folosință gratuită a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al Primăriei, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.

Acest lucru nu s-a întâmplat deloc sub actuala administrație a comunei și ne dorim schimbarea acestui lucru.

Dacă ne dorim o comună prosperă, trebuie să avem grijă de toți locuitorii săi și să le creăm toate condițiile astfel încât să-și crească copiii aici, aproape de părinți și bunici, să nu își caute un trai pe alte meleaguri, printre străini, dar unde statul și administrațiile lucrează pentru cetățeni.

Toate satele comunei și câmpurile din jur au probleme cu câinii fără stăpân. Aceștia sunt agresivi de cele mai multe ori și mușcă copii, bătrâni și bicicliști.

Avem în plan controlul strict și permanent al acestei populații de câini periculoși pentru locuitorii comunei.