Alianța PNL-USR-PLUS
Împreună schimbăm comuna Ulmi în 2020!


Cristian Enache

pentru Primăria Ulmi.

Mă numesc Cristian Enache și candidez pentru funcția de Primar al comunei Ulmi.

M-am născut în Trestieni, aici am mers la școala, aici am crescut și tot aici mi-am întemeiat familia; sunt căsătorit și am 2 copii.

Am absolvit Facultatea de Științe Administrative, iar în prezent sunt administrator la o firmă de construcții. Am învățat de la familia mea valorile morale de bază ale societății, că grijile unui singur membru sunt de fapt ale tuturor și că este important să existe cineva cu inițiativă și viziune pentru a le soluționa.

Am ales să candidez la funcția de Primar pentru că îmi doresc să contribui la dezvoltarea comunei noastre, pentru că, pe plan local, există numeroase probleme ce necesită a fi rezolvate. Ma bucură și mă onorează că Partidul Național Liberal a avut suficientă încredere în mine pentru a susține candidatura mea și a colegilor cu care voi face echipă. Am alături oameni tineri și puternici, dornici de a îndrepta neajunsurile comunității, oglindite în lipsuri precum rețeaua de gaze, lucrările nefinalizate de alimentare cu apă si canalizare comunală, infrastructura deficitară, absența unor facilități elementare în domeniile educației și sănătății, precum și alte probleme similare.

Le mulțumesc și colegilor din echipa USR-PLUS pentru suportul pe care mi l-au oferit pentru candidatura mea. Cu siguranță Alianta PNL-USR-PLUS va fi dovada că lucrurile în comuna noastră se pot schimba în bine.

Suntem mai puternici împreună!

Echipa Alianței pentru Consiliul Local Ulmi

Oameni noi pentru o comună nouă

Ioan Bogdan Drumcea-Petrache

Ioan Bogdan Drumcea-Petrache

Mă numesc Drumcea-Petrache Ioan Bogdan, am 35 de ani, căsătorit, am un copil, sunt de profesie avocat și candidez pentru funcția de Consilier Local al comunei Ulmi. De la vârsta de 12 ani locuiesc în satul Trestieni alături de părinți. Provin dintr-o familie modestă care m-a învățat că prin muncă, implicare și educație poți să reușești în viață.

Este foarte mare nevoie de o digitalizare a Primăriei pentru a oferi transparență decizională, pentru a plăti online taxele, impozitele și amenzile de circulație, pentru a depune sesizări online (ex: gropi, câini vagabonzi, întreruperi curent, copaci căzuți etc) direct pe situl web al Primăriei , chiar și de pe telefonul mobil (smartphone), pentru depunerea/eliberarea documentelor online, pentru un contact cu cetățenii mai rapid și eficient.

Este nevoie de o nouă viziune de dezvoltare pe plan local și aceasta nu poate veni de la aceleași persoane care au condus comuna până acum. Cu aceiași oameni și aceleași decizii știm că nu putem avea rezultate diferite.

Ionela Badea

Ionela Badea

Mă numesc Ionela Badea, am 30 de ani și sunt mama unui băiețel de 3 ani. Locuiesc în satul Icoana, aici m-am născut, am copilărit și tot aici mi-am întemeiat o familie.

Sunt absolventă a Facultății de Litere, facultate finalizată în urmă cu aproape 10 ani, când eram nevoită să parcurg câțiva kilometri pe jos până la cel mai apropiat mijloc de transport în comun. După atâta timp, situația e aceeași la noi în sat. Vreau să rezolv această problemă ignorată de primărie, iar locuitorii tuturor satelor să aibă acces la cel puțin un mijloc de transport în comun rapid și sigur către comunele vecine și capitală.

Biserica din Icoana are nevoie de sprijin pentru renovare, la fel ca biserica veche din Poenari. Biserica din Trestieni are nevoie de o capelă. Îmi doresc ca Primăria să le susțină în aceste demersuri, iar comuna să-și păstreze și să îngrijească aceste locuri de întâlnire, bucurie, reculegere și rugăciune.

Am decis să candidez pentru Consilier Local al comunei Ulmi și să lupt alături de o echipă tânără pentru o comună în care toți oamenii să fie ascultați și ajutați, o comună cu copii fericiți și încurajați să fie cât pot ei de buni în tot ceea ce fac, o comună care să le ofere oamenilor condiții de trai mai bune. Avem puterea să decidem împreună o schimbare reală în comuna în care trăim cu toții.

Halis Stoica

Halis Stoica

Mă numesc Halis Stoica, am 26 de ani și candidez la funcția de Consilier Local al comunei Ulmi.

Locuiesc în satul Poenari și provin dintr-o familie cu rădăcini puternice în comună. Pentru mine, comuna Ulmi este acasă: aici am parinții și prietenii, aici am copilărit, trăit și învățat, așa că am hotărât să iau atitudine.

De profesie sunt inginer proiectant în domeniul construcțiilor, fiind absolvent al Facultății de Inginerie a Instalațiilor. Am luat parte la multe proiecte de dezvoltare, atât în țară cât și în străinătate. Printre acestea se numără: alimentări cu apă și canalizare comunale, spitale, clinici, școli, grădiniție, clădiri sportive și multe altele în domeniul rezidențial, industrial, administrativ și comercial.

Prioritățile noastre sunt legate de modernizarea comunei: utilități, școli performante, infrastructură modernă, sistem medical adecvat, spații de socializare și dezvoltare profesională. Cu fiecare proiect pe care îl vom desfășura vom fi mai aproape de țelul nostru: de a face comuna Ulmi ACASĂ pentru noi și pentru copiii noștri.

Mădălin Stoian

Mădălin Stoian

Mă numesc Mădălin Stoian, locuiesc în satul Trestieni, sunt căsătorit, lucrez în domeniul privat și dețin o firmă de construcții în care sunt angajați peste 60 de locuitori ai comunei Ulmi.

Lucrând în domeniu, mă doare să văd lucrările realizate în comuna noastră în ultimii 8 ani de actuala administrație. Avem în comună exemplul unui așa-zis mall, o construcție proiectată și compartimentată ilogic și inutil, ce nu respectă nici un normativ și nu poate obține avize de funcționare, în care s-au sifonat bani prin tencuieli și placări succesive de către firmele apropiate primarului. Avem parcuri al căror mobilier și spații de joacă au costat de 5 până la 10 ori mai mult decât prețul de piață, care acum se degradează în paragină și printre bălării. Avem o pasarelă pietonală peste Sabar complet ignorată de 30 de ani, cu mari probleme de siguranță pentru cetățenii ce o traversează zilnic. Avem grădinițe și școli ce stau să cadă. Din cauza tuturor acestor lucruri, candidez pentru Consiliul Local.

În domeniul privat, o astfel de delăsare, execuție proastă și sifonarea bugetului te-ar duce rapid la faliment. Administrația actuală face aceste lucruri în comuna Ulmi de peste 8 ani, fără a răspunde în nici un fel în fața cetățenilor. E timpul să plece.

George Dragoș Ivan

George Dragoș Ivan

Mă numesc Ivan George Dragoș, am 38 de ani, sunt căsătorit, sunt de profesie inginer și candidez pentru funcția de Consilier Local al comunei Ulmi. Originar din satul Trestieni, cu străbunici care au fost pe front în al doilea război mondial, am absolvit studii de licență și masterat în cadrul Universității Tehnice de Construcții București și am reușit să pun bazele unei firme pe care o administrez. Totodată, desfășor diverse activități (printre care și agricole) atât la nivelul comunei cât și pe teritoriul țării noastre, cu sprijinul familiei mele.

Experiența practică din agricultură m-a făcut să văd multele piedici cu care se confruntă agricultorii și micii producători locali, de la obținerea unui certificat de producător și până la depozitarea și vânzarea produselor. Avem nevoie în comună de solare care să producă sănătos, de livezi, de sisteme de irigație funcționale și accesibile pentru agricultori, de silozuri, de mici ferme familiale și unități de producție. Voi propune programe de sprijinire în domeniul agricol și zootehnic, precum și înființarea unei piețe locale de desfacere pentru cetățenii comunei.

Vasile-Sorin Mișcă

Vasile-Sorin Mișcă

Mă numesc Mișcă Sorin, locuiesc în Ulmi, am 38 de ani, sunt căsătorit și am doi copii.

Candidez pentru funcția de Consilier Local al Comunei Ulmi pentru a oferi copiilor acestei comune un viitor mai bun deoarece ei sunt ceea ce ne reprezintă. Vreau să înființăm în comuna noastră un centrul medical de permanență, unde să poată fi tratate la orice oră urgențele ușoare atât ale copiilor cât și ale celorlalți locuitori ai comunei. Proiectul poate fi realizat în întregime cu fonduri europene.

Un alt proiect important pe care mi l-am propus este modernizarea dispensarului Trestieni, care deservește partea de nord a comunei, tot cu ajutorul fondurilor europene.

Iar dacă aveți copii și ați fost cu ei în parcul Ulmi, cunoașteți deja starea jalnică în care au ajuns locurile de joacă și pericolele pentru cei mici de la tot pasul. Doresc să renovăm și să întreținem parcul permanent, astfel încât copiii noștri să se simtă și să se joace în siguranță.

Ninel Barbu

Ninel Barbu

Mă numesc Ninel Barbu, am 32 de ani, sunt născut, crescut și domiciliat în Trestieni, sunt căsătorit și am un băiețel.

Lucrez în mediul privat, la unul dintre furnizorii de top de servicii de coletărie și distribuție din România, având funcția de șofer profesionist. Sunt o persoană integră, responsabilă și ambițioasă.

Vreau să susținem cluburile sportive din comună cu echipamente și un microbuz pentru transport, cu implicarea Primăriei care dispune de aceste mijloace dar nu își dă interesul în acest moment. Mă voi îngriji ca terenurile de sport din Trestieni și Icoana să fie amenajate la standardele necesare în competiții. La Poenari doresc să construim o sală de sport polivalentă pe vechiul teren de sport al școlii lăsat în paragină, sală care să fie pusă la dispoziția locuitorilor comunei pentru practicarea sporturilor indiferent de condițiile meteo, așa cum au reușit în Brezoaia de exemplu.

Și la noi în comună se poate!

Bogdan Constantin

Bogdan Constantin

Mă numesc Bogdan Constantin, am 25 de ani și candidez la funcția de Consilier Local al comunei Ulmi. Locuiesc în satul Ghionea și sunt căsătorit.

Lucrez în domeniul logisticii și am terminat Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci, Burse și Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

M-am implicat în politică pentru că îmi doresc educație de cea mai bună calitate în comuna noastră. Avem copii excepționali la învățătură care au reușit să ajungă la facultăți de renume și doresc să îi felicit pe această cale. Însă pentru a excela în domeniul educației avem nevoie de școli moderne care să se ridice la standardele europene, de burse de studiu și programe pentru educație, formare, tineret și sport. Consider că vocea copiilor este importantă, prin urmare voi merge până la capăt pentru a le oferi șansa de a învăța în școli moderne, dotate corespunzător. Educația va aduce schimbarea în comuna noastră; copiii de azi sunt adulții de mâine!

Ana-Maria Irimia

Ana-Maria Irimia

Mă numesc Irimia Ana Maria, am 27 ani, sunt căsătorită și locuiesc în satul Poenari.

De profesie sunt contabilă, absolventă a Academiei de Studii Economice din București și în prezent stagiar în anul al III-lea la Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.

Provin dintr-o familie de oameni simpli, știu ce înseamnă munca și integritatea și am ales să mă implic în politică pentru că îmi doresc să începem schimbarea în comuna noastră.

Lucrez alături de oameni tineri, cu o mentalitate deschisă și avem proiecte diverse ce vizează investițiile și modernizarea comunei. Ne dorim rezolvarea pas cu pas a tuturor problemelor existente și avem ca scop dezvoltarea comunei, atât de necesară tuturor.

Laura Lixandru

Laura Lixandru

Sunt mamă, soție, antreprenor și Președinte USR Ulmi. Locuiesc de 6 ani în Ghionea, satul în care soțul meu s-a născut și a copilărit. Am ales să intru în politică după ce am văzut că Legile Justiției au fost schimbate în beneficiul infractorilor, după ce victimele din Colectiv au dovedit că sistemul medical din România nu ne poate salva viețile, după ce corupția și nepăsarea au distrus șansele oamenilor de a trăi decent, normal, la ei acasă.

Îmi doresc să creștem nivelul de trai în comuna noastră, să putem circula în siguranță pe stradă, să fim siguri că educația copiilor noștri se desfășoară după standarde moderne, europene, să ne ajutăm bătrânii și consătenii în dificultate să treacă peste greutăți. Cred că generația noastră are puterea de a schimba lucrurile și sunt sigură că vom reuși să ne demonstrăm dorința și puterea de muncă.

Mihail Adrian Mache

Mihail Adrian Mache

Mă numesc Mache Mihail Adrian, am 29 de ani și candidez la funcția de Consilier Local al comunei Ulmi.

Sunt născut și crescut în satul Ghionea. Sunt dintr-o famile modestă care știe ce este munca. Nu are rost să ne ferim, știm cu toții că avem foarte multe lipsuri în satele comunei noastre. Ține de noi toți să avem o comună dezvoltată sau să ne mulțumim cu puținele lucruri făcute rar, scump și prost de vechile administrații locale.

Pentru că am văzut cât de greu le este tinerilor din comună să-și întemeieze o familie și să-și ridice o casă, vreau să facilitez obținerea gratuită de către aceștia a unui teren în comună, conform legii nr. 15/2003.

Dacă ne dorim o comună prosperă, trebuie să avem grijă de toți locuitorii săi și să le creăm toate condițiile astfel încât să-și crească copiii aici, aproape de părinți și bunici, să nu își caute un trai pe alte meleaguri, printre străini, dar unde statul și administrațiile lucrează pentru cetățeni. Mă voi asigura că atribuirea unei teren în folosință gratuită pentru familiile între 18 și 35 de ani va fi un prim pas, mic dar sigur, către un trai decent, civilizat și aproape de cei dragi.

Proiectele noastre pentru comuna Ulmi

Viața la țară, ca afară!

Rețele de gaze, canalizare și apă funcționale

Rețele de gaze, canalizare și apă funcționale

De 10 ani vedem doar promisiuni goale și țevi îngropate degeaba. Comuna noastră are nevoie de rețele de gaze naturale, de canalizare și de apă curentă așa cum au deja majoritatea comunelor vecine.

Aceste investiții pot fi făcute cu ajutorul fondurilor europene și ar reduce costurile locuitorilor comunei cu încălzirea pe gaz în loc de lemne și cărbuni sau vidanjarea fosei la câteva luni, ar crește confortul și igiena în locuințe, școli, dispensare și restul instituțiilor.

În același timp, ar crea condiții civilizate tinerilor care doresc să se stabilească într-o comună apropiată de capitală așa cum se întâmplă în Dragomirești și Joița și ar deveni atractivă pentru investitori.

Atragerea investițiilor în comună

Atragerea investițiilor în comună

Prin lipsa atragerii și încurajării inițiativelor private locale, comuna noastră e dependentă de bugetul central.

Comuna Ulmi are un potențial uriaș de dezvoltare și creare de locuri de muncă pentru locuitorii săi. Fiecare sat al comunei poate beneficia de investiții locale care să angajeze, să producă și să aducă plus-valoare zonei. De la mici fabrici și hale logistice așa cum sunt în Bolintin-Deal și Joița, până la turism agricol pentru locuitorii capitalei, ferme, procesarea alimentelor și panificație din materii prime produse tot local, avem o șansă de a deveni un punct economic important în județ și în piața de desfacere din capitală.

Noi putem negocia onest cu investitorii, le putem asista și facilita începerea activităților, precum și asigura forță de muncă locală, din locuitorii comunei.

Vom face de asemenea pașii necesari pentru instalarea unui bancomat în comună.

Sprijinirea agriculturii şi înfiinţarea unei pieţe comunale

Sprijinirea agriculturii şi înfiinţarea unei pieţe comunale

Agricultura și zootehnia sunt o parte importantă din viața locuitorilor comunei Ulmi. Mulți dintre consăteni au lucrat sau încă mai lucrează în agricultură, produc în propriile gospodării fructe și legume sănătoase, flori, lapte, ouă și alte produse de origine animală și toți ar avea nevoie de o piață locală unde să își vândă produsele și prin care să își asigure un venit decent.

Candidații noștri vor sprijini micii producători în eliberarea certificatului de producător și comercializarea produselor într-o piață locală, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la piețele și târgurile din Bolintin-Vale sau Bolintin-Deal.

Vom acorda de asemenea subvenții pentru înființarea solarelor de legume, flori, ale culturilor de pomi sau plante fructifere, depozite frigorifice, silozuri, mici ferme și achiziționarea utilajelor necesare.

Centru medical de permanență

Centru medical de permanență

Toți am avut o problemă medicală în afara orelor de program ale dispensarelor, care a necesitat o consultație sau un tratament la o altă unitate. Cel mai des am urcat în mașină și am plecat spre București.

Dorim să înființăm în comună un centru medical de permanență, unde să poată fi acordate consultații și tratate la orice oră urgențele ușoare atât ale copiilor cât și ale celorlalți locuitori ai comunei. Proiectul poate fi realizat în întregime cu fonduri europene.

Vom moderniza de asemenea dispensarul Trestieni, tot cu ajutorul fondurilor europene.

Creșe și before/after school în comună

Creșe și before/after school în comună

Mulți dintre tinerii părinți ai comunei lucrează și au nevoie de ajutor cu copiii în timpul serviciului.

Prioritățile noastre în domeniul educației sunt înființarea unor creșe și a unor before/after school, în care părinții să-și poată lăsa copiii în siguranță, iar cei mici să se joace, învețe sau să se odihnească împreună.

La fel de importantă este aducerea școlilor actuale în secolul XXI din toate punctele de vedere, nu doar o văruială și o mașină de lemne de sobă înainte de începerea anului școlar. Este nevoie de lucrări de consolidare, de încălzire centralizată și climatizare, de laboratoare în care copiii să învețe aspectele practice (și distractive) ale unei materii, de sisteme de predare moderne, de curți îngrijite, de terenuri și săli de sport dotate. Vom iniția programul „O masă caldă” în școlile comunei.

Vom susține, de asemenea, un proiect pentru gratuitatea transportului pentru elevii de liceu și studenții din comună.

Programe sociale și sportive pentru bătrâni și copii

Programe sociale și sportive pentru bătrâni și copii

Aceste două categorii de vârstă au nevoi aparte și au nevoie de susținere majoră din partea autorităților locale.

Ne-am propus să derulăm programe de socializare și ajutorare atât pentru batrâni cât și pentru copii:

  • asistență și subvenții pentru bătrânii care au nevoie de ajutor în procurarea medicamentelor, plata facturilor restante, situații grave de sănătate sau subzistență
  • întâlniri de socializare și activități în cadrul bisericilor, cu sprijinul Primăriei
  • ateliere de artă și creație pentru copii
  • susținerea cluburilor sportive actuale și înființarea unora pe ramuri sportive noi, unde există talent și pasiune
  • reamenajarea și întreținerea terenurilor de sport din Trestieni, Ulmi și Icoana la nivel competițional, precum și construirea unei săli de sport polivalente în Poenari, și deschiderea acestora pentru toți locuitorii care doresc să le folosească pentru activități fizice și sport
Trotuare, rigole și transport în comun

Trotuare, rigole și transport în comun

Prioritatea noastră în domeniul infrastructurii este construirea unui drum expres Icoana - Trestieni până la ieșirea A1 Bolintin-Deal, care să deservească atât locuitorii satelor Icoana, Trestieni, Căscioarele și Drăgăneasca, cât și să faciliteze accesul pentru investitori în zona acestor sate.

Ne dorim să întreținem drumurile din comună conform standardelor, fără asfalt prin care ies buruienile sau se desprinde și crapă la prima ploaie. Marcajele, indicatoarele rutiere și limitatoarele de viteză trebuie efectuate și întreținute corespunzător pentru siguranța tuturor participanților la trafic, având câteva accidente grave în ultimii ani pe raza comunei.

În paralel trebuie executată și amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete și rigole pentru drenarea apelor pluviale. Se vor putea astfel deplasa în siguranță copii pe biciclete, bătrâni sau mame cu cărucioare pe lângă care nu vor mai trece vehicule de multe ori la viteze peste cea legală. Rigolele vor asigura preluarea unei cantități mari de apă, îndepărtarea ei de curțile și casele oamenilor și deversarea în siguranță în zone fără risc de inundație.

Ne propunem legarea tuturor satelor comunei de București prin asigurarea unor soluții de transport în comun, soluții care să ofere siguranță și confort călătorilor. Atribuirea licențelor de transport trebuie să fie facută transparent, în urma unor licitații corecte.

Transparență și ușurință în administrație

Transparență și ușurință în administrație

În acest moment, cetățenii nu pot trimite ușor o cerere sau să sesizeze o problemă către Primărie - o groapă periculoasă în asfalt, un bec ars la iluminatul stradal, un indicator deteriorat sau încălcarea unei legi. Vrem să schimbăm asta prin intermediul unui site de Internet și folosirea în mod preponderent a email-ului și rețelelor sociale în relația cu oamenii, iar Primăria să devină o instituție care să lucreze cu și pentru locuitorii comunei.

Ședințele de consiliu local trebuie să fie anunțate din timp pe toate platformele online, transmise tot online și să fie accesibile tuturor, iar locuitorii să poată pune în dezbatere nevoile lor locale și cere informații direct celor responsabili din Primărie.

Vom înscrie comuna noastră în platforma ghiseul.ro pentru a facilita plata taxelor pentru cetățeni, direct de pe calculator sau telefon de oriunde se află.

Colectarea deșeurilor mari și eficientizarea activității

Colectarea deșeurilor mari și eficientizarea activității

Încă de la înființare, societatea creată de Primărie pentru colectarea gunoiului menajer funcționează în pierdere, iar calitatea serviciilor lasă de dorit. În prezent, locuitorii nu au nicio soluție pentru colectarea anumitor categorii de gunoaie (recipiente de vopsea, moloz, resturi vegetale, etc). Ce ar trebui să facă cu ele?

Vom înființa zone de depozitare speciale în care cetățenii să ducă aceste deșeuri și de unde să fie colectate, vom eficientiza activitatea acestei societăți precum și contractele acesteia cu gropile de gunoi.

Programe de dezvoltare profesională, calificare/recalificare

Programe de dezvoltare profesională, calificare/recalificare

În comuna Ulmi nu s-au accesat fonduri europene pentru dezvoltarea profesională și încă sunt locuitori care nu au o calificare şi sunt încadraţi ca necalificaţi.

Prin programele de formare profesională susținute de Primărie prin intermediul fondurilor puse la dispoziție de Comisia Europeană, vom ajuta locuitorii să obţină o calificare şi să se poată angaja pe un post mai bine plătit în diverse domenii: mecanic, electrician, instalator, economist, contabil şi altele.

Terenuri gratuite pentru tineri

Terenuri gratuite pentru tineri

Legea nr. 15/2003 le acordă tinerilor între 18 și 35 de ani dreptul la primirea în folosință gratuită a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al Primăriei, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.

Acest lucru nu s-a întâmplat deloc sub actuala administrație a comunei și ne dorim schimbarea acestui lucru.

Dacă ne dorim o comună prosperă, trebuie să avem grijă de toți locuitorii săi și să le creăm toate condițiile astfel încât să-și crească copiii aici, aproape de părinți și bunici, să nu își caute un trai pe alte meleaguri, printre străini, dar unde statul și administrațiile lucrează pentru cetățeni.

Controlul câinilor vagabonzi

Controlul câinilor vagabonzi

Toate satele comunei și câmpurile din jur au probleme cu câinii fără stăpân. Aceștia sunt agresivi de cele mai multe ori și mușcă copii, bătrâni și bicicliști.

Avem în plan controlul strict și permanent al acestei populații de câini periculoși pentru locuitorii comunei.

Susține-ne pentru o comună mai bună

Ne vedem la secțiile de vot!